Zo maak je jouw gehele huis geluidsdicht!

Zo maak je jouw gehele huis geluidsdicht!

U woont misschien in een grote stad of aan een drukke weg. Je huis is alles waar je van kunt dromen. Door al het omgevingsgeluid kan alleen jij je thuis niet concentreren.

Als je thuiskomt, wil je kunnen ontspannen, al die raceauto’s geven je een gevoel van haast.

Of, als u in het weekend wilt rusten, besluit uw buurman een groot feest te houden met livemuziek. Er is een oplossing om al deze onnodige geluiden buitenshuis te houden.

Het geluiddicht maken van de kamer wordt steeds meer gedaan en kan je helpen om rust in huis te creëren.

Voordelen 

Er zijn enkele situaties beschreven waarin u kunt profiteren van een geluiddichte woning. Het huis moet een fijne plek zijn waar je in je kunt ontspannen.

Het is het beste om niet gestoord te worden in uw huis zonder gestoord te worden door geluiden van buitenaf om u heen. Het rustige en vredige huis zorgt ervoor dat u heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag.

Als er geen geluid is dat u continu stimuleert, voelt u zich beter en kunt u zich concentreren.

Ervan uitgaande dat u ondernemer bent en vanuit huis werkt, zou het erg handig zijn als u in een rustige omgeving kunt werken. U hoeft niet eens strikte beslissingen te nemen om uw huis stiller te maken. 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de deur geluiddicht te maken of de muur geluiddicht. Met deze kleine aanpassingen creëer je snel een oase van rust. Uit onderzoek blijkt dat mensen die zich ontspannen en uitgerust voelen gezonder zijn en een positieve levenshouding hebben.

Naast dat je huis overdag stiller en stiller wordt, heeft dit ook een positieve invloed op je woonbeleving ‘s nachts. 

Veel mensen hebben slaapproblemen. Herken jij jezelf in het verhaal over lichte slapers? Als uw huis geluiddicht is, kunt u ‘s nachts beter slapen. Als je wakker wordt, kun je fris aan je dag beginnen. Aarzel daarom niet om naar die geluiddichte kamers in huis te gaan.

Geluiddichte ruimte maken 

Zoals eerder vermeld, hoeft het geluid isoleren van een ruimte niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn veel manieren waarop u voor meer rust in uw huis kunt zorgen.

Ten eerste is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat uw huis goed geïsoleerd is. Dit haalt niet alleen de ergste warmte of koude warmte uit je huis. Het zorgt er ook voor dat er minder geluid van buitenaf de woning kan binnendringen.

Kijk je bijvoorbeeld naar een woning in het centrum van Amsterdam, dan hoor je vaak dat deze woningen gehorig zijn. Dit komt doordat de woning erg oud is en daardoor nooit echt geïsoleerd.

Controleer daarom nogmaals of uw huis correct of voldoende geïsoleerd is.

als niet? Overweeg dan of u investeert in goede isolatiematerialen. Meestal moet het probleem van plafond en muren en vloeren worden opgelost. Een volledig geïsoleerde woning levert een positieve bijdrage aan geluiddichte en warme woningen.

Zorg er altijd voor dat uw huis geïsoleerd is door professionals. U kunt zelf isolatie onderhoud uitvoeren, maar zorg wel voor een goede werking.

Geluidsdichte slaapkamer 

Naast het feit dat u de muren, het plafond en de vloer van uw slaapkamer aankan, zijn er enkele bedrijven die geluiddichte slaapkamers voor u kunnen bouwen.

Dit type slaapkamers is op maat gemaakt en kan zowel de hele slaapkamer als een deel van de slaapkamer beslaan. De slaapcabine is een soort hut die goed geïsoleerd kan worden, u kunt deze in de slaapkamer plaatsen.

Het enige nadeel is dat de grootte van de slaapkamer kleiner wordt. Er komen dikkere muren, dikkere plafonds en verhoogde vloeren. Maar als het eenmaal klaar is, slaap je in een rustige bunker, en veel mensen betalen graag voor de verloren ruimte.

Zorg ervoor dat u windscherm stangen op alle deuren en ramen in de slaapkamer plaatst. Deze strips zorgen er niet alleen voor dat de warmte en warmte buiten je slaapkamer wordt tegengehouden. 

Deze strips zorgen er ook voor dat er minder omgevingsgeluid je slaapkamer binnenkomt. Zoals u kunt zien, hebben deze zogenaamde windschermen verschillende positieve effecten. In een rustige slaapkamer kunt u een goede nachtrust krijgen, wat uw gezondheid ten goede komt.

Geluidsdichte kamer 

Uiteraard zijn er meerdere kamers in uw huis. Laten we het nu hebben over een geluiddichte woonkamer. Heeft u een ruime woonkamer, dan kunt u ervoor kiezen om een ​​grote boekenkast of ander type kast tegen de muur te plaatsen.

Een grote kast maakt de muur eigenlijk dikker, en hoe dikker de muur, hoe minder lawaai hij maakt. Daarnaast heb je direct een prachtige minibibliotheek in de woonkamer.

Of je kunt de kast versieren met kunstwerken en enkele mooie foto’s van reizen en / of familie. Hoe meer kasten er zijn geïnstalleerd, hoe minder geluid het produceert.

Als u voegen in uw woning heeft, kunt u ervoor kiezen deze af te dichten met geluidwerende kit. Spuit de kit op de voeg en laat deze enkele uren drogen.

De kit is gemaakt van elastisch materiaal dat geluid kan blokkeren. Kies altijd afdichtingsmiddelen op waterbasis, omdat deze het gemakkelijkst schoon te houden zijn nadat ze op de muur zijn aangebracht.

De kit is in bijna elke doe-het-zelfzaak te koop en de prijs is laag. Daarom is dit een goedkope en effectieve oplossing om uw kamer geluiddicht te maken.

Geluiddichte ramen 

Vaak helpt het al erg veel als je dubbel glas in jouw ramen hebt. Mocht je in een wat ouder huis wonen waar je alleen enkel glas hebt, overweeg dan om dubbel glas aan te schaffen.

Dit helpt niet alleen om jouw huis warmer te krijgen, er zal ook minder geluid door jouw ramen heen te horen zijn. Je kunt jouw raam geluidsdicht maken door aan de binnenkant een tochtstrip te plaatsen. Dit sluit alle kieren af en zorgt ervoor dat er minder geluid door het raam naar binnen komt.

Op die manier kan jij je beter concentreren als je aan het werk bent en kan jij optimaal genieten van de rust en stilte in jouw huis.

Naast dat je het raam zelf geluidsdicht kunt maken, kan je ook kiezen voor extra dikke gordijnen met geluidsisolatie. Verduisterende gordijnen zorgen er niet alleen voor dat jouw kamer donkerder is, deze soort gordijnen filteren ook geluid uit jouw kamers.

Als je een ruim budget hebt en wilt gaan voor een geluidsdicht raam, kies dan voor rolluiken. Dit kost wat, maar dan heb je ook wat! Jouw kamer zal bijna tot geen geluiden doorlaten die van buitenaf komen. Op die manier kan jij altijd genieten van een goede nachtrust en de stilte in huis.

Geluiddicht plafond 

Geluiddichte plafonds zijn het handigst als u andere verdiepingen of andere huizen boven de betreffende kamer heeft. Als u zich al op de bovenste verdieping van het huis bevindt, hoeft u het plafond meestal niet geluiddicht te maken.

De geluidsisolatie aan het plafond is zeer effectief. Koop bijvoorbeeld geluidsisolerende schuimpanelen. Dit zijn foamwanden en kunnen ook gebruikt worden om het geluid in een opnamestudio te dempen. Een andere vorm van plafondgeluidisolatie is het plafond. Deze zien er erg fashionable uit en zorgen ervoor dat je geen last hebt van de bovenburen.

Soms, door de buren boven, etc., maakt uw plafond veel lawaai. De samenleving is om in harmonie met elkaar te leren leven. Chatten met de buren boven is meestal voldoende om een ​​oplossing voor het lawaai te vinden.

Uw buren boven hebben misschien tapijten gekozen of dikkere tapijten op plaatsen waar veel wordt gelopen. Deze dikke vloerbedekking kan al veel lawaai elimineren. Ze moeten misschien ook oppassen dat ze niet elke keer met hun hielen lopen. Dit zal voor u ook veel geluidsoverlast veroorzaken.

U kunt er ook voor kiezen om een ​​compromis te sluiten. Je buren boven kunnen bijvoorbeeld iets aan hun vloer doen en jij kunt iets aan het plafond doen. Op deze manier worden de twee woningen tegelijkertijd geluiddichter. Op deze manier zullen jullie beiden kosten maken, maar de resultaten zullen voor beide positief zijn.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een geluidsdichte kamer?

Het is fijn als je in een rustige omgeving kan ontspannen. Het is ook fijn als kunt slapen in rust.

Waarom willen mensen een geluidsdicht huis of kamer hebben?

Omdat het zorgt voor rust en ontspanning.

Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top