Wat moet je doen als je Nespresso apparaat lekt? Dat lees je in dit artikel

Wat moet je doen als je Nespresso apparaat lekt? Dat lees je in dit artikel

Er is niets vervelender dan een lekkende koffiemachine. Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, wordt het aanrecht nat. In sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat er verschillende koffiemachines zijn. De onderkant van de Magimix Nespresso-machine lekt bijvoorbeeld, de Nespresso DeLonghi Lattissima heeft een probleem of de beugel van de Krups Nespressso-machine lekt. Hierdoor kan elke oplossing anders zijn. In deze blog wordt de meest voor de hand liggende oplossing uitgelicht.

Nespresso apparaat lekt. Wat moet ik nu doen? 

Om het probleem vast te stellen, is het belangrijk om het volgende te vinden, zoals de productnaam van de lekkende koffiemachine. Als je Nespresso-apparaat lekt en je weet niet waar het vandaan komt, dan moet je het water voelen.

 Is het water koud? Dan lekt het water eruit voordat het de koffiemachine bereikt. Is het water warm? Dan is het meestal een onderdeel van de koffiemachine. Alleen op deze manier is het mogelijk om het probleem te vinden en een passende oplossing te vinden. Dit zijn de meest voorkomende oplossingen wanneer uw Nespresso-apparaat lekt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is koffiemachine-1024x577.jpg

Stekker opnieuw in stopcontact doen  

Wanneer de Nespresso-machine in de container lekt, moet u de stekker uit het stopcontact halen. Vervolgens moet u de lekbak legen en al het water onder de machine vandaan laten lopen. Wanneer u het opnieuw inbrengt, zou het probleem moeten zijn opgelost. Is het waar, lekt het water nog steeds uit de bodem? Neem dan contact op met Nespresso.

Maak de cuphouder schoon

De Nespresso koffiemachine kan uit de bekerhouder lekken. Als u de beker in de machine plaatst, kan er water naar buiten lekken. In dit geval moet u de houder reinigen waar de beker zich bevindt. Het is belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Als u dit bijvoorbeeld niet doet, kan er kalkaanslag ontstaan. Hierdoor kan uw machine gaan lekken.

Waterreservoir en onderdelen checken

Het waterreservoir is mogelijk niet correct geplaatst en kan daarom niet correct in het apparaat worden geplaatst. Dit kan waterlekkage veroorzaken. Als je het correct teruggeplaatst in de koffiemachine, zou het probleem opgelost moeten zijn.

De schroeven mogen ook niet meer in het apparaat worden vastgedraaid. Wanneer deze schroeven los zitten, is het verstandig om de schroeven weer vast te draaien. Dit zou ook het probleem moeten oplossen.

Zo ontkalk je een koffiezetapparaat

Het schoonmaken en ontkalken van de koffiemachine kan dit probleem grotendeels oplossen. Nespresso biedt een scala aan producten voor het ontkalken van Nespresso-machines. U kunt er een vinden in de onderstaande link. Het ontkalkingsproces vind je in de handleiding van de koffiemachine.

Afhankelijk van het type koffiemachine, kunnen sommige functies zich op verschillende locaties bevinden. De methode om Krups Nespresso te ontkalken is bijvoorbeeld iets anders dan de methode om Nespresso Delonghi te ontkalken. Over het algemeen werkt het ontkalken van Nespresso-machines als volgt:

Stappenplan om koffiezetapparaat te ontkalken.

Stap 1: Zet de koffiemachine aan. Als het indicatielampje stopt met knipperen, geeft dit aan dat de Nespresso-machine volledig is opgewarmd. Nu kunt u zich voorbereiden op het ontkalken.

Stap 2: Haal alle capsules eruit, inclusief de capsules in de houder, en maak de lekbak leeg. Zet dan alles terug in de machine.

Stap 3: Plaats de beker onder de mok. Het is belangrijk dat er minimaal 1 liter water in zit.

Stap 4: Giet ongeveer 500 ml water in de wateropslagtank. Voeg hier ontkalkingsmiddel toe.

Stap 5: Er zijn knoppen aan de voorkant van de machine. Druk een paar seconden op de knop aan de voorzijde. Wanneer beide knoppen beginnen te knipperen, geeft dit aan dat de machine zich in de juiste ontkalkings positie bevindt. Deze knoppen zitten niet altijd aan de voorkant. Wil je hier zeker van zijn, kijk dan in de handleiding van de koffiemachine. Deze handleiding beschrijft hoe je een Krups Nespresso machine of Nespresso Delonghi machine ontkalkt.

Stap 6: Druk vervolgens op de grootste knop. Dit is de knop om je een kopje Lungo te geven.

Stap 7: Maak alles leeg en herhaal het proces opnieuw. Vul het waterreservoir met 500 ml water en druk op de grootste knop op de machine. Maak dan alles leeg.

Stap 8: Maak het waterreservoir schoon en vul het weer met water. Plaats het kopje onder de koffiemachine en druk nogmaals op de grootste knop . Maak dan alles leeg. De watertank is nu helemaal schoon.

Stap 9: Druk tegelijkertijd op de linker- en rechterknop (niet elk apparaat heeft deze knoppen aan de linker- en rechterkant). Op deze manier kan er weer een vers kopje koffie gezet worden zonder de Nespresso koffiemachine te beschadigen.

Helpt azijn met het ontkalken?

Sommige mensen gebruiken een Nespresso-apparaat om te ontkalken met azijn. Het gebruik van azijn is echter schadelijk voor het ontkalken van de Nespresso koffiemachine en zal de koffiemachine beschadigen. De leidingen kunnen beschadigd raken, de kalkaanslag kan niet volledig worden verwijderd en de azijn blijft lang in de koffiemachine. Daarom is het handig om in plaats van azijn andere producten te gebruiken.

Gebruik A-merk cups 

Wanneer je gebruik maakt van een B-merk cup kunnen er problemen optreden. Het Nespresso apparaat kan kapot gaan door andere cups. Dit kan je eenvoudig verhelpen door gebruik te maken van de originele cupjes. Op deze manier herstel je de werking van het apparaat en lekt het Nespresso apparaat niet meer bij de cuphouder. 

Is het probleem niet verholpen? Kijk dan of de randen van de cup niet zijn omgebogen. Wanneer dit het geval is, sluiten ze niet meer goed aan in het apparaat en moet je ze weer terug buigen. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste cup voor de juiste stand op je koffiezetapparaat gebruikt. Sommige cupjes zijn alleen geschikt voor een bepaalde stand op het koffiezetapparaat. 

Wanneer je bijvoorbeeld een cupje gebruikt die bedoeld is voor Lungo en het koffiezetapparaat op de espresso stand zet, kan er een lek ontstaan. Ook hierdoor kan het Nespresso apparaat kapot gaan door andere cups. Dit, omdat er te veel druk op gezet wordt. 

Neem contact op met Nespresso 

De meeste koffiezetapparaten van Nespresso zitten vernuftig in elkaar. Hierdoor is het vaak onmogelijk om het koffiezetapparaat open te schroeven. De reden? Meestal wordt dit vanwege veiligheidsredenen en andere motieven gedaan. Op deze manier blijft de reparatie bij Nespresso en kan het koffiezetapparaat niet gekopieerd worden. Daarnaast is het verstandig om niet zelf aan het apparaat te sleutelen. De garantie kan hierdoor vervallen.

Is je Nespresso apparaat kapot? Wanneer je het probleem niet zelf kunt oplossen en de storing aanhoudt, is het verstandig om de Nespresso servicelijn te raadplegen. In de meeste gevallen zal de koffiemachine opgestuurd moeten worden. Dit komt, omdat losse onderdelen niet als particulier te bestellen zijn. 

Nespresso zal wanneer de machine kapot is zelf het probleem oplossen. Wanneer dit onder de garantie valt, zullen kosten uitblijven. In de overige gevallen zullen reparatiekosten moeten worden betaald. Echter zal Nespresso je altijd op de hoogte houden van de storing en de bijhorende kosten. Wanneer de kosten hoog oplopen biedt Nespresso via de servicelijn ook nog wel eens een korting aan.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je de cuphouder schoonmaken?

De Nespresso koffiemachine kan uit de bekerhouder lekken. Als u de beker in de machine plaatst, kan er water naar buiten lekken. In dit geval moet u de houder reinigen waar de beker zich bevindt. Het is belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken. Als u dit bijvoorbeeld niet doet, kan er kalkaanslag ontstaan. Hierdoor kan uw machine gaan lekken.

Hoeveel stappen moet je volgen om je koffiezetapparaat te ontkalken?

Je moet 9 stappen volgen om je koffiezetapparaat te ontkalken. In dit artikel staat het stappen plan duidelijk uitgelegd.

Helpt azijn met het ontkalken van je koffiezetapparaat?

Nee, het gebruik van azijn is echter schadelijk voor het ontkalken van de Nespresso koffiemachine en zal de koffiemachine beschadigen.

Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top