Bellen met een onbekend nummer, hoe zit dat in elkaar?

Bellen met een onbekend nummer wordt vaak toegepast op professioneel gebied, maar ook in je privéleven kan het handig zijn.

Echter is voor veel mensen anoniem bellen nog een vrij onbekend begrip. Want wat is anoniem bellen? En zijn voor mij de voordelen? Hoe kan ik zelf met een privé nummer bellen met mijn telefoon? Is er ook een verschil tussen apparaten en providers?

Voor andere mensen is gebeld worden door een anoniem nummer vaak een probleem. Je vraagt je dan misschien af hoe je het nummer kunt blokkeren of dat het nummer te achterhalen is.

In deze blogpost leg ik je alles uit over anoniem bellen, neem gerust een kijkje.

Anoniem bellen, wat is dat?

Als je iemand belt met een privé nummer, krijgt de persoon die je belt jouw telefoonnummer niet te zien. In het display komt ‘privé nummer’ of ‘onbekend nummer’ te staan. Dit zorgt ervoor dat je als beller anoniem bent.

Wat zijn de voordelen van anoniem bellen?

Bellen met een onbekend nummer wordt vaak gebruikt om verschillende redenen. Hier zie je een paar voorbeelden. Als je als docent een telefonisch gesprek hebt met een student of ouder wil je niet altijd jouw nummer tonen, omdat de student en ouder anders jouw nummer hebben. Hiervoor is anoniem bellen een goede oplossing.

Het kan ook zijn dat mensen je ontwijken, ze zullen jouw telefoonnummer herkennen als je gewoon belt en je waarschijnlijk weigeren. Bellen met een onbekend nummer kan hiervoor een goede uitkomst zijn.

Hoe werkt anoniem bellen op je smartphone?

Veel mensen bellen tegenwoordig vanaf hun smartphone. Het is dan ook handig om te weten hoe je met een privé nummer moet bellen op je telefoon. Je hebt twee keuzes: Je kan eenmalig bellen met een onbekend nummer of voor een langere tijd bellen met een onbekend nummer.

Bellen met een privé nummer voor één keer

Je voert een speciale code in als je eenmalig anoniem wilt bellen. Als eerste open je het belmenu nu voer je een hekje in, het cijfer 31 volgt nu met daarna nog een hekje. Dat is dus #31#. Als je dit hebt ingevoerd toets je het nummer in dat je wilt bellen. Nu bel je anoniem naar het nummer.

Dit gaat als volgt:

Het telefoonnummer dat hier is gebruikt bestaat niet en is gebruikt als voorbeeld.

Bellen met een privé nummer voor een langere periode met een Android

Wil je jouw Android apparaat zo instellen zodat je niet elke keer de code moet invullen om anoniem te bellen? Dat kan.

Als eerst open je de ‘telefoon’-app, vervolgens zul je rechtsboven drie puntjes zien staan naast je zoekfunctie. Klik hier op. Er zal een balkje verschijnen met een aantal opties. Druk op ‘Instellingen’.

Scroll vanuit de Instellingen naar beneden en druk op ‘Meer instellingen’. Er zal een optie genaamd ‘Mijn beller-id tonen’ verschijnen. Druk hierop, en druk vervolgens op ‘Nummer verbergen’. Vanaf nu bel je anoniem op je Android toestel.

Bellen met een privé nummer voor een langere periode met een Iphone

Wil je je Apple telefoon zo instellen dat je niet iedere keer een code hoeft in te voeren als je anoniem wilt bellen? Dat kan. Let er wel op dat je op deze manier onbekend blijft bellen totdat je de functie uitzet.

Open allereerst de ‘Instellingen’-app op je iPhone. Vanaf daar scroll je naar beneden en druk je op ‘Telefoon’. Er zal een optie genaamd ‘Nummerherkenning’ in beeld verschijnen. Klik hier op.

Wanneer je hier op gedrukt hebt, kom je op een nieuwe pagina terecht waar opnieuw ‘Nummerherkenning’ staat, ditmaal met een slider. Schuif de slider naar links zodat hij grijs wordt. Vanaf nu bel je anoniem op je iPhone.

Bellen met een privé nummer uitzetten

Heb je anoniem bellen voor een langere tijd aanstaan? Dan leg ik je hier uit hoe je dit uit kunt zetten.

Bellen met een privé nummer uitzetten op je Android

Open allereerst de ‘Telefoon’-app op je Android of Samsung apparaat. Vervolgens zul je rechtsboven drie puntjes zien staan naast je zoekfunctie. Klik hier op. Er zal een balkje verschijnen met een aantal opties. Druk op ‘Instellingen’.

Scroll vanuit de Instellingen naar beneden en druk op ‘Meer instellingen’. Er zal een optie genaamd ‘Mijn beller-id tonen’ verschijnen. Druk hierop, en druk vervolgens op ‘Nummer tonen’. Vanaf nu kunnen anderen je nummer weer zien als je belt vanaf je Android toestel.

Bellen met een privé nummer uitzetten op je Iphone

Open allereerst de ‘Instellingen’-app op je iPhone. Vanaf daar scroll je naar beneden en druk je op ‘Telefoon’. Er zal een optie genaamd ‘Nummerherkenning’ in beeld verschijnen. Klik hier op.

Wanneer je hier op gedrukt hebt, kom je op een nieuwe pagina terecht waar opnieuw ‘Nummerherkenning’ staat, ditmaal met een slider. Schuif de slider naar rechts zodat hij groen wordt. Vanaf nu kunnen anderen je nummer weer zien als je belt vanaf je Apple toestel.

Anoniem nummer blokkeren

Gebeld worden door een onbekend nummer op je Samsung of iPhone kan zeer frustrerend zijn. Veel mensen zijn dan ook vaak op zoek naar een mogelijkheid om specifieke anonieme bellers te blokkeren.

Helaas is het niet direct mogelijk om een specifieke anonieme beller te blokkeren. Voor het blokkeren van een gebruiker is namelijk het telefoonnummer van de beller vereist.

Er bestaan echter wel mobiele applicaties die beweren het mogelijk te maken om anonieme nummers te blokkeren, zoals TrapCall en Bel Control. Deze komen echter vrij dubieus over. Wij hebben ze daarom niet geprobeerd.

Er bestaat gelukkig wel een normale, maar ietwat omslachtige manier om alsnog geen telefoontjes van de anonieme bellers te ontvangen.

Door alle voor jou onbekende nummers te blokkeren, kan je voorkomen dat je door privé-nummers gebeld wordt. Dit blokkeert echter ook alle nummers die je niet in je telefoon hebt staan, maar die wel voor anderen zichtbaar zijn. Het blokkeren van alle voor jou onbekende nummers op je Samsung of iPhone doe je als volgt:

Anoniem nummer blokkeren op een Android

Open de ‘Telefoon’-app op je apparaat. Vervolgens zul je rechtsboven drie puntjes zien staan. Klik hierop. Druk vervolgens op ‘Instellingen’. Je komt vervolgens in de oproep-instellingen van je telefoon terecht. Vanaf hier druk je op ‘Nummers blokkeren’. Bovenin staat een slider. Schuif deze naar rechts.

Vanaf nu kunnen voor jou onbekende nummers jou niet meer bereiken. Let er nogmaals wel op dat dit voor alle nummers die niet in jouw telefoon staan, geldt.

Anoniem nummer blokkeren op een Iphone

Open de ‘Instellingen’-app op je telefoon. Scroll vervolgens naar beneden en druk op ‘Niet storen’. Tik daarna op ‘Sta oproepen toe van’, en dan op ‘Alle contacten’.

Vanaf nu kunnen voor jou onbekende nummers jou niet meer bereiken. Let er nogmaals wel op dat dit voor alle nummers die niet in jouw telefoon staan, geldt.

Anoniem nummer achterhalen

Er kunnen meerdere redenen zijn om een privé-nummer te willen achterhalen. Sommige mensen worden lastiggevallen, gestalkt of constant gebeld door een anoniem nummer zonder dat ze dit willen. Het kan dan erg verleidelijk zijn om dit nummer te blokkeren.

Helaas is het niet mogelijk om zelf een privé-nummer te achterhalen. Hier zal je de hulp van je provider voor nodig hebben. Deze zullen een onderzoek starten naar de anonieme beller.

De beste manier om je provider op de hoogte te stellen van een irritante anonieme beller, is om eerst zelf zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over de dagen en tijdstippen dat je gebeld wordt. Geef deze aan je provider door.

Vervolgens zal de provider aan de hand van deze informatie proberen om de identiteit van de anonieme beller te achterhalen. De provider zal deze beller verzoeken om te stoppen met de overlast. Als hier niet op ingegaan wordt, maakt de provider de gegevens van de anonieme beller aan jou bekend en kan je het privé-nummer achterhalen.

Anoniem nummer terugbellen

Helaas kan je een privé-nummer niet terugbellen. Hiervoor moet je beschikking hebben tot het telefoonnummer van de beller.

Verwachtte je een dringend telefoontje van een anonieme beller, maar heb je deze gemist? Als je even wacht, dan is de kans groot dat deze persoon je later terugbelt. Er zit helaas niets anders op.

Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top