Mijn witte was is verkleurd, wat nu?

Mijn witte was is verkleurd, wat nu?

Oh nee … je favoriete witte overhemd of witte T-shirt is niet meer zo wit als voorheen! De witte was veranderd van kleur naar roze of groen. Het kan zijn dat andere kleding uw witte kleding heeft bevuild. Hoe verwijder je deze kleur uit kleding? En hoe voorkom je dat de kleding de volgende keer van kleur verandert? Lees alle redenen en tips in deze blog en word een echte wasexpert!

Maak het wit weer wit 

De witte verkleuring kan door veel factoren worden veroorzaakt. Een rood shirt of gewoon blootstelling aan de zon zal je witte kleding doen vervagen. Hieronder volgen de redenen en oplossingen die u voortdurend bent tegengekomen.

Het wordt weer wit 

Als het witte wasgoed net uit de wasmachine komt en je ziet vlekken of verkleuring van het wasgoed, dan kan dat komen doordat er een stuk wasgoed is dat niet wit is. Een rood T-shirt of groene trui zorgt ervoor dat het hele witte wasmiddel vervaagt naar blauw of groen. Er zijn verschillende manieren om uw blanke weer wit te maken. Allereerst is het belangrijk dat als er eenmaal een probleem is ontdekt, de verkleurde kleding snel gescheiden wordt van de rest van de kleding. Was het niet opnieuw direct in de wasmachine of droger, omdat hierdoor alleen de verkleurde kleur in de kleding sijpelt.

Witte was verkleuring soda 

Is er thuis geen witte azijn? Dompel vervolgens de verkleurde witte was in een kom met warm water en soda water. Zijn je witte kleren grijs geworden na vele keren wassen? Dan kun je ook sodawater toevoegen aan de bak van de wasmachine of de wasmachine. Was daarna de kleding zoals gewoonlijk. 

Wasmachine, Blanke Man, 3D Model

Witte was azijn 

Week de kleren in een bakje met witte azijn en laat ze enkele uren weken. Spoel de kleding uit en was ze daarna regelmatig in de wasmachine. 

Witte was verkleuring ossengalzeep 

Als je het thuis niet hebt, dan heeft je moeder of grootmoeder het wel in huis! Ossengalzeep wordt al jaren gebruikt om het wit weer wit te maken. Maak de kleren nat en wring ze uit. Afnemen met ossengalzeep en daarna volledig laten weken. Voer vervolgens het normale reinigingsprogramma uit.

Witte verkleuring bleek 

Sommige witte voorwerpen kunnen met bleekmiddel worden behandeld. Kijk eerst op het etiket of het mogelijk is om de kleding te bleken, dit kun je zien aan de holle driehoek. Indien aangegeven, kan de kleding worden behandeld met bleekmiddel (in plaats van bleekmiddel). Vul de badkuip met koud water en bleekmiddel, en voeg dan de verkleurde witte was toe. Zorg ervoor dat alle kleding goed is ondergedompeld. Laat de kleding vervolgens een half uur weken en spoel ze daarna af met koud water. Was de kleding vervolgens in de wasmachine en laat ze aan de lucht drogen. 

Witte was verkleuring vaatwastabletten 

Ook gebruik je de vaatwastablet om de was weer wit te maken. Doe de natte kleren weer in de wasmachine en gebruik de vaatwastablet om reguliere wasprogramma’s uit te voeren. Je kleding wordt weer fris en wit.

Geelachtig wit 

Witte kleding mag voor het drogen niet vervagen. Dan laat het geel of geel licht achter op de witte was. Dit komt waarschijnlijk doordat je de witte kleren buiten hebt opgehangen. Geel zonlicht zorgt ervoor dat kleding geel wordt in de zon. De volgende keer dat u witte kleding buiten ophangt, moet u ze onmiddellijk na het drogen in de kleding doen. Wilt u dat uw verkleurde kleding weer wit wordt in de zon? Om dit te doen, kunt u een eetlepel soda water aan het wasmiddel toevoegen en de kleding opnieuw wassen. Daarnaast kun je citroensap als bleekmiddel gebruiken om ervoor te zorgen dat de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bestrooi de vlek met citroensap of dompel volledig verkleurde kleding onder in een kom met warm water en citroensap

Witte kleding vervaagt tot blauw

Je witte kleding kan ook grijs worden of het blauwe licht kan op de witte kleding schijnen. Dit wordt meestal veroorzaakt door wassen op een te hoge temperatuur. We hebben bijvoorbeeld de neiging om alle witte kleding bij elkaar te voegen en ze op 40 graden te wassen Ten eerste is niet alle witte kleding wit. Er zijn kledingstukken die natuurlijke vezels gebruiken (zoals katoen), en er zijn kledingstukken die synthetische vezels gebruiken. Tegenwoordig hebben we veel synthetische vezels in onze kasten. Wanneer je de wasmachine op 40 graden zet, gaat dit te snel. Om blauwachtig licht te voorkomen, kunt u de waslabels zorgvuldig volgen door witte kleding van 30 graden en 40 graden apart te plaatsen of de hele witte kleding op 30 graden te wassen. Gaan je witte kleren tenslotte blauw op? Was daarna de nog natte kleren weer met steradent.Steradent is een bruistablet die u in een glas water kunt doen om een ​​kunstgebit witter en schoon te maken. Deze techniek is ook erg effectief, het kan het wit weer wit maken en het blauwe licht uit de kleding laten verdwijnen. 

Let op: De wax is al een tijdje blauw of grijs geworden en is meerdere keren gewassen, gestreken etc., je krijgt niet meer het mooie witte en transparante gevoel. Deze was is veelvuldig behandeld.

Schakelaar, Knop, Wasmachine

Was om verkleuring te herstellen 

Zullen gekleurde kleding vlekken maken op andere gekleurde kleding? Scheid vervolgens de kleren die net zijn gewassen, en doe ze eerst uit elkaar. Vervolgens kunt u een kleurbeschermer gebruiken om de was apart van elkaar te wassen. Dit is een speciaal behandelde doek die wordt gebruikt om de kleurstof op te vangen die vrijkomt uit de wasmachine. Volgens de instructies op de productverpakking, doe de van kleur veranderende kleding met het kleur beschermingsmiddel in de wasmachine en doe er wat kleding in. U kunt kleurbeschermers kopen in supermarkten of online winkels of via de onderstaande links.

Wat als mijn was is verkleurd?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Lees de tekst om te kijken wat bij jou helpt.

Helpt soda om mijn was weer wit te krijgen?

Dit is zeker een optie. Kijk in de test hoe je dit doet.

Kan ik mijn was echt witter maken met vaatwastabletten?

Het klinkt gek en bijna iedereen heeft het toch in huis. En het werkt ook!

Kan ik mijn witte was bij kleur was doen?

Dit kan je beter niet doen. De kans dat jouw witte was gaat verkleuren is groot.

Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top