Het salaris van een krantenwijk

Het salaris van een krantenwijk

Ben je op zoek naar een flexibele (bijbaan) baan? Dan is het runnen van een papieren route of flyer wellicht een goede keuze! U kunt niet alleen genieten van buitenactiviteiten, maar u kunt ook heel snel inkomen verdienen. Daarnaast is het routinewerk op papier een goed begin, want het mag al beginnen op 13-jarige leeftijd! Wilt u weten hoeveel geld de papieren route kan opleveren? In dit artikel vind je het salaris van een krantenbezorger of een folderbezorger.

Dit moet je doen als je een krantenbezorger bent

Allereerst is het leuk om te leren over het vak van een krantenbezorger. De naam zegt het al: de krantenbezorger bezorgt de krant. De werkgever geeft het blok of de straat af aan de krantenbezorger bij wie de krant moet worden bezorgd. Dit is meestal een standaard bezorgroute of wandel lijst waarbij alle abonnees in de bezorg volgorde staan.

Voordat kranten worden bezorgd, moeten ze worden opgehaald. Meestal in het dichtstbijzijnde magazijn. Nadat u de kranten heeft gehaald, kunt u ze opsturen. Op werkdagen worden de ochtendkranten voor 7 uur ‘s ochtends verstuurd, en flyers of andere kranten vóór 18 uur. Op zaterdag moet de ochtendkrant voor 19.30 uur bezorgd worden en de middagkrant voor 13.00 uur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is koffie-met-krant-1024x768.jpg

Wat verdien je als je een krantenwijk hebt

Wanneer u de papieren route gebruikt, zijn er veel verschillende factoren die uw salaris bepalen. Dit hangt af van de grootte van de buurt, hoeveel woningen het bevat en of er appartementen in de buurt zijn. Of u nu alleen een weekkrant of een ochtendkrant draait. Het bedrag zal tussen de 80 euro en 150 euro per maand liggen, wat betekent dat het bedrag in elke regio ongeveer tussen de 8 euro en 20 euro ligt.

Salaris van een krantenwijk als je 13 jaar oud bent

Een krantenbezorger wordt betaald per gelopen wijk, de leeftijd die eraan hangt staat dus niet in verband met het salaris. Gemiddeld verdien je als 13 jarige krantenbezorger €4 per uur. Dit is een stuk meer dan het minimum jeugdloon, omdat dit werk dus niet in verband staat met de leeftijd. Het is dus een erg leuk salaris voor als je wilt gaan beginnen met werken voor een paar uurtjes in de week. 

Het salaris van een krantenwijk per maand

Afhankelijk van verschillende factoren ligt het gemiddelde maandinkomen van de kranten route tussen de 80 euro en 150 euro. Als het werk meer of minder is, zal de prijs anders zijn.

Het salaris van een krantenwijk per week

Aangezien het salaris van de papieren route tussen de 80 euro en 150 euro per maand ligt, ligt het wekelijkse bedrag tussen de 8 euro en 20 euro. 

Wat verdien je met het lopen van folders? 

Wanneer u het folder gebied beheert, zijn de factoren die het salaris bepalen dezelfde als de factoren van de papieren route. Denk aan de grootte van de gemeenschap, het aantal huizen, etc. Het salaris voor de folder verdeling ligt tussen de 100 euro en 150 euro per maand. Het wekelijkse bedrag ligt tussen de 20 euro en 25 euro. Het verschil met de papieren route is dat je het boekje maar één keer of een paar keer per week laat lopen, en soms kun je de papieren route elke dag lopen.

het salaris van folders bezorgen per maand

Het maandelijkse inkomen van een folderwijk ligt tussen de 100 euro en 150 euro. Het bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw community.

Het salaris van folders bezorgen als je 13 jaar bent

Net als bij het rennen van flyers, wordt het salaris voor het rennen van flyers bepaald door de buurt, niet door de leeftijd. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent. Gemiddeld verdient een 13-jarige folderbezorger 4 euro per uur. Daarom is het een goed salaris voor de eerste baan of andere extra banen.

Met wat voor soort krantenwijk verdien je het meest?

Welke krantenroute het hoogste inkomen heeft, verschilt van regio tot regio. Meestal zijn ochtendkranten (waar abonnementen zijn bezorgd, zoals AD, Telegraaf, Volkskrant, etc.) krantengebieden met hogere inkomsten dan brochures of dorpskranten.

De belangrijkste reden voor het verschil in inkomen van verschillende papieren routes is het tijdsbestek. Voor de ochtendkrant moet je ‘s ochtends op een bepaald tijdstip de krantenroute volgen, die bijna inflexibel is. Voor brochures ben je soms een paar dagen wandelen in de buurt, dus het is logisch dat het inkomen van ochtendkrant toeneemt.

Zo kan je een krantenbezorger worden 

U heeft geen opleiding of diploma’s nodig om de bezorging van kranten te voltooien. Dit maakt het ook een ideale beginners baan voor tieners, jongeren of mensen die extra inkomen willen verdienen.

Voor deze major is het echter belangrijk om een ​​goede fysieke conditie te behouden en dat u nauwkeurig en nauwkeurig kunt werken. Dit vereist discipline, je zult bijvoorbeeld door lichte regen moeten lopen of vroeg opstaan ​​om de krant te bezorgen.

Nadelen van een krantenbezorger

Naast dat er veel voordelen zijn, zijn er ook een aantal mogelijke nadelen aan het bezorgen van kranten of folders. Zoals:

  •  Door weer en wind zullen de kranten en folders alsnog bezorgd moeten worden
  •  Je dient zelf voor vervanging te zorgen wanneer je niet kunt of ziek bent
  •  Je moet vaak zelf je kranten ophalen bij een plaatselijk depot, dit kan niet altijd dichtbij zitten

Voordelen van een krantenbezorger

Het bezorgen van kranten of folders is een fijne baan. Er zijn goede voordelen die komen kijken bij het zijn van een krantenbezorger. Zoals:

  • Als bezorger ben je lekker buiten
  • Je leert de mensen uit je wijk beter kennen
  • Je hebt flexibele werktijden (je moet de wijk in ieder geval voor een bepaald tijdstip gelopen hebben.)
  • Je verdient je eigen inkomen
  • Een krantenwijk is goed te combineren met school of ander werk. 

kan je doorbetaald worden als ziek bent?

Als je ziek wordt, heb je geen inkomsten. Je hebt als krantenbezorger of folderbezorger namelijk geen contract zoals bij een echte baan. Als je zelf ziek wordt is het meestal de afspraak dat je zelf voor vervanging zorgt maar dat lukt niet altijd. In dat geval moet het bedrijf zelf voor vervanging zorgen.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je per maand met folders lopen?

Het maandelijkse inkomen van een folderwijk ligt tussen de 100 euro en 150 euro. Het bedrag is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw wijk.

Wat zijn de nadelen van een krantenwijk?

Door weer en wind zullen de kranten en folders alsnog bezorgd moeten worden.
 Je dient zelf voor vervanging te zorgen wanneer je niet kunt of ziek bent.
 Je moet vaak zelf je kranten ophalen bij een plaatselijk depot, dit kan niet altijd dichtbij zitten.

Wat zijn de voordelen van een krantenwijk?

Als bezorger ben je lekker buiten.
Je leert de mensen uit je wijk beter kennen.
Je hebt flexibele werktijden (je moet de wijk in ieder geval voor een bepaald tijdstip gelopen hebben.)
Je verdient je eigen inkomen.
Een krantenwijk is goed te combineren met school of ander werk. 

Roos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top